Krišto s Bildtom

Dužnosnici HDZ-a BiH će se nastaviti zalagati za članstvo BiH u EU i NATO-u

06.07.2017.
u 13:54

Krišto je kazala kako je upravo europski put BiH, prilika za bržim rješavanjem otvorenih pitanja, što bi Bosnu i Hercegovinu pokrenulo naprijed

Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan sastanak izaslanstva HDZ-a BiH koje je predvodila Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH sa izaslanstvom Odbora za vanjske poslove Europskog vijeća koje je predvodio Carl Bildt, bivši premijer i ministar vanjskih poslova Švedske i bivši visoki predstavnik za BiH.

Tijekom susreta razgovarano je o političkoj situaciji u BiH, mogućnostima napretka, te o kratkoročnim i dugoročnim planovima u BiH. Razgovarano je o putu Bosne i Hercegovine u EU integracije te je iskazana potpora
daljnjim reformskim procesima i reformskom putu prema EU. Također je izražen optimizam da će dogovoreni Mehanizam koordinacije profunkcionirati u potpunosti.

Zamjenica predsjednika Krišto istaknula je kako će se dužnosnici HDZ-a BiH nastaviti zalagati za snažnu opredijeljenost Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji i NATO-u.

Krišto je kazala kako je upravo europski put BiH, prilika za bržim rješavanjem otvorenih pitanja, što bi Bosnu i Hercegovinu pokrenulo naprijed, posebno u okvirima ekonomije, gospodarstva i infrastrukture, te jačanju dobrosusjedskih odnosa i suradnje u regiji.

Sudionici sastanaka razgovarali su između ostalog i o nužnim izmjenama i dopunama Izbornog zakona u BiH, izborima u Mostaru, sigurnosti i stabilnosti u BiH kao i o neravnopravnom položaju Hrvata u BiH.

Izaslanstvo Odbora za vanjske poslove Europskog vijeća, uz gospodina Bildta, činilo je nekoliko istaknutih diplomata.

Uz zamjenicu predsjednika HDZ-a BiH Borjanu Krišto, sastanku su nazočili i v.d. glavni tajnik HDZ-a BiH Miljana Glamuzina, međunarodni tajnik HDZ-a BiH i zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić i gradonačelnik Grada Mostara i predsjednik ŽO HDZ BiH HNŽ Ljubo Bešlić, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije