NAKON BIJEGA

Vinko Dumančić suspendirao Kutlovca

Vinko Dumančić
24.12.2013.
u 08:08

Protiv policijskog službenika Edvina Kutlovaca, pokrenut je disciplinski postupak jer je 20. prosinca 2013. godine samovoljno napustio Mirovnu misiju UN-a u Južnom Sudanu

Nakon što je Ministarstvo sigurnosti BiH 23. prosinca 2013. godine dostavilo Graničnoj policiji BiH Zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika Edvina Kutlovca, u činu "viši inspektor“ protiv njega je Disciplinska komisija Granične policije BiH pokrenula disciplinski postupak, a u skladu sa ovlaštenjima i odgovornostima propisanim Zakonom o policijskim službenicima BiH, direktor Granične policije BiH, Vinko Dumančić je  donio rješenje kojim se ovaj policijski službenik privremeno suspendira. 

Protiv policijskog službenika Edvina Kutlovaca, pokrenut je disciplinski postupak jer je 20. prosinca 2013. godine samovoljno napustio Mirovnu misiju UN-a u Južnom Sudanu na način da je ušao u avion koji je Vlada SR Njemačke organizirala za evakuaciju civila čime je počinio teže povrede službene dužnosti iz člana 105. stav 1. tačke 9. i 15. Zakona o policijskim službenicima BiH koje se definiraju kao: "ponašanje koje narušava ugled policijskog tijela“ i "samovoljno napuštanje dužnosti ili mjesta čuvanja određenog objekta ili osobe, koje može imati štetne posljedice za policijsko tijelo“. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?