zatvor u Vojkovićima

Državni zatvor: Prvi zatvorenici sredinom sljedeće godine

31.08.2019.
u 21:00

Marko Vujević nedavno je imenovan za vršitelja dužnosti upravnika Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, odnosno državnog zatvora u Vojkovićima. On je imenovan do završetka natječajne procedure za izbor i imenovanje upravnika Zavoda, a najduže na razdoblje od tri mjeseca.  

Osim toga, kako objašnjavaju u Ministarstvu pravde BiH, potrebno je poduzeti još niz koraka nužnih za stavljanje Zatvora u funkciju.

- Jedan od zadataka na kojemu sada intenzivno radi vršitelj dužnosti upravnika odnosi se na pripremu Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta. Nakon izrade Pravilnika, potrebno je pribaviti mišljenja nadležnih institucija, kao i suglasnost od strane Vijeća ministara. Nakon usvajanja sistematizacije, potrebno je četiri do pet mjeseci za provođenje procedure prijma zaposlenih, odnosno raspisivanje natječaja, prijem osoblja i obuku zaposlenih za rad u takvoj jednoj instituciji, kako bi zatvor stvarno mogao započeti s radom - rečeno je za Faktor u Ministarstvu pravde BiH. 

Na upit kada će biti donesena sistematizacija radnih mjesta, koliko bi zatvor trebao imati radnika i kada bi mogao biti raspisan natječaj za njihov prijem, u Ministarstvu kažu da je Vijeće ministara BiH zadužilo vršitelja dužnosti upravnika Zavoda da dostavi Pravilnik o unutarnjoj organizaciji na suglasnost i druge podzakonske akte za funkcioniranje zatvora najdalje do 15. rujna. 

- Točan broj radnika predviđenih sistematizacijom će biti poznat nakon što se izradi i potvrdi spomenuti Pravilnik. Raspisivanje natječaja za radna mjesta bit će moguće nakon što Vijeće ministara usvoji Pravilnik - kažu u Ministarstvu. 

Ako svi navedeni koraci budu tekli prema planu, te ukoliko ne bude dodatnih odugovlačenja, dodaju da će Zavod prve zatvorenike primiti sredinom 2020. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije