Mediha Medy Salkičević

Državljanka BiH zbog pomaganja ISIL-u osuđena na 6,5 godina zatvora

22.06.2019.
u 16:32

Mediha Medy Salkičević, izbjeglica iz BiH, uhićena 2015. u Chicagu zbog pomaganja ISIL-u, osuđena je na 6,5 godina zatvora.
Ova majka četvero djece provela je četiri godine u Saveznom zatvoru te nedavno priznala krivnju, piše Avaz. 

Ona je, prema pisanju američkih medija, godinama živjela u predgrađu Chicaga, gdje je i uhićena. Kad je pritvorena, bila je zaposlena u zračnoj luci "Chicago O'Hara".

Nakon što je dugo negirala krivnju, priznala je da je bila dio grupe imigranata iz nekoliko američkih zemalja, koji su kupovali opremu i ostale potrebne stvari te, zajedno s novcem, slali borcima ISIL-a. Također, bila je dio grupe koja se pridružila Abdullahu Rami Pazaru, također porijeklom iz BiH, koji je do 2013. živio u Sent Luisu, a potom otišao u Siriju.

Salkičević je iz pritvora pisala okružnim vlastima i tražila pomilovanje s obzirom na, kako je isticala, brutalan život koji je preživjela u BiH tijekom rata. 

ABC iz Chicaga navodi da će odvjetnici Medihe Salkičević vjerojatno tražiti manju kaznu ili uvjetno puštanje na slobodu, ali njoj u prilog ne idu izjave kako "nevjernici trebaju biti živi zakopani".

Ona je u šifriranim prepiskama koristila nadimke Medy Ummuluna i Bosna Meksiko, a američki mediji o njoj pišu pod naslovom "Mama iz predgrađa optužena za terorizam". 
 

Komentara 2

FI
fifmar
19:09 22.06.2019.

Prezivjela brutalan zivot tijekom rata u BiH i ništa pametnijee nije imala nego iz cista mira financirati druge ratove, ovakvi se necee spametovati ni da 20 godina odrobijaju, tu je pamet odavno rekala zbogom.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?