Sa Zagrepčaninom dogovor bio ulaganje u nekretnine

Državljanina BiH i njegovu ženu prevario za 400 tisuća maraka

makarska
Foto: ilustracija
27.07.2014.
u 09:11

Oštećeni su dali novac za hotelske kapacitete za zdravstveni turizam

Zbog kaznenog djela prijevare “teške” 400 tisuća KM, makarska je policija hrvatskom Državnom odvjetništvu kazneno prijavila 59-godišnjeg Zagrepčanina.

Trebali imati udjele

Sumnjiči ga se da je od supružnika državljanina BiH i hrvatske državljanke 2002. godine zaprimio navedeni novčani iznos da bi njegova tvrtka izgradila i uredila hotelske kapacitete za zdravstveni turizam u Makarskoj, a u tim su nekretninama oštećeni trebali imati svoje udjele. Tijekom tog razdoblja prevarant se čuo sa supružnicima, pričao da sređuje preostalu dokumentaciju i da će gradnja uskoro započeti. Oni su mu odlučili dati još vremena, uz nadu da će posao biti obavljen na zadovoljstvo svih strana u slučaju. Kada se on nakon određenog vremena prestao javljati shvatili su da su prevareni. Odlučili su prikupiti svoju dokumentaciju i dokaze koje posjeduju te sve prijaviti policiji.

Nije izoliran slučaj

Iz policije je potvrđeno da je slučaj prijavljen i da je počinjena šteta supružnicima 63-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine i 64-godišnjakinji, hrvatskoj državljanki. - Kako ovaj nije obavio izgradnju i uređenja objekata, a niti je vratio novac, protiv njega je podnesena prijava - priopćeno je iz policije. Ovakve priče kada se radi o ulaganjima u nekretnine nisu izolirani slučajevi zato se savjetuje oprez građanima i detaljna provjera suradnika prije investiranja u nešto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?