Međugorje

Druženje i njegovanje običaja i tradicije

Sestre Ramljak Darija i Anamarija maestralno su izvele svoje pjesme. Medjugorje, 23.12.2016.Snimio:Marijan Sivrić
24.12.2016.
u 10:00

Župu Međugorje čine župljani Miletine, Vionice, Šurmanaca, Bijakovića i Međugorja. I svi su se oni predstavili svojim gastronomskim specijalitetima, pjesmom i humanitarnom aktivnošću tijekom pet ovogodišnjih susreta. Međugorje je večer zajedničkog druženja imalo na temeljima stare župne crkve. Organiziranje susreta pokrenuli su mladi iz međugorske župe, a cilj je bio kroz druženje, pjesmu, delicije te novčanom pomoći preko Humanitarne udruge “Marijine ruke” pomoći najpotrebitijima, ne samo u župi već i šire. Žitelji Međugorja, mjesta u ovoj župi, bili su domaćini i svi koji su tu večer bili u Međugorju osjetili su čari blagdanskog ozračja, dobro se zabavili i ugodno proveli vrijeme u veličanstvenoj gozbi i druženju obogaćenom kulturnim i zabavnim programom.

I te večeri dobrodošlicu nazočnima poželio je međugorski župnik fra Marinko Šakota koji je kazao: “Hvala vam, dragi prijatelji, što ste došli na ovaj susret, a on je jako važan. Hvala domaćinima - Mjesnoj zajednici Međugorje, a i svim dosadašnjim. Međugorje je oaza mira. Ono je - mir, naglasio je međugorski župnik.

Nazočnima se potom obratila i Martina Ivanković uime Humanitarne udruge “Marijine ruke”. Ona je zahvalila na svim donacijama koje su dobili i koje će podijeliti u međugorskoj župi i šire. Nakon toga međugorski župnik zapalio je sve četiri adventske svijeće postavljene na adventskom vijencu.

Predsjednik Mjesne zajednice Međugorje Dragan Vasilj pozdravio je sve nazočne, posebice one koji su došli iz drugih općina i inozemstva. Zahvalio je Međugorčanima kao domaćinima koji su osigurali razne delicije, piće i zabavu. Uz poseban svjetlosni ugođaj i desetak drvenih kućica, koje su za ovu prigodu napravili članovi zajednice “Cenacolo”, nudile su se razne delicije i hercegovački specijaliteti.

U kulturno-zabavnom dijelu večeri nastupili su klapa Bratovština Gorica-Sovići, Frama Međugorje, Broćanski bećari iz Čitluka, sestre Darija i Amamarija Ramljak iz Bijakovića i klapa Kruševo. Nazočni su odlazeći s ove zabave dali novčanu potporu Humanitarnoj udruzi “Marijine ruke”. Ovim susretom završeni su ovogodišnji adventski susreti u međugorskoj župi. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije