Petronijević:

Drugostupanjska presuda Karadžiću tek za tri godine

odvjetnik
28.03.2016.
u 11:55

Drugostupanjsku presudu Apelacionog vijeća Haškog suda realno je očekivati tek za tri godine, rekao je Goran Petronijević, odvjetnik Radovana Karadžića, koji je osuđen na 40 godina zatvora.

Karadžićeva obrana već je počela da radi na žalbi na presudu, naveo je Petronijević za "Večernje novosti", dodajući kako je prvostupanjska presuda najopsežnija u povijesti suda u Hagu i kako će obrana tražiti produženje roka za najavu žalbe za više od 30 dana.

Petronijević navodi i kako je rok da sud odobri žalbu takođe 30 dana, a potom će obrana imati rok od novih 75 dana.

"Vjerovatno ćemo i tu tražiti duži rok, jer se žalimo po svim točkama presude. Tužiteljstvo će se, izvjesno je, također žaliti, a pretpostavljam kako će Drugostupanjsko vijeće tražiti dodatne rokove za razmatranje žalbi. Sve u svemu, bit će potrebno do tri godine da se izrekne nova presuda bivšem predsjedniku RS-a", rekao je Petronijević.

On je naveo kako rokovi u postupcima nisu vremenski ograničeni i kako će zato pred sudom sve ići relativno sporo, prenosi Tanjug.

"Odustajanje suda od slučaja Markale i još šest najstrašnijih incidenata snajperisanja i granatiranja Sarajeva u Karadžićevoj presudi, uz nove dokaze koje obrana namjerava da pruži uz one izvedene na suđenju Mladiću, može da unese novu živost u sudnice Tribunalu", dodaje Petronijević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?