Mostar, 9. i 10. prosinca

Drugi strip vikend trajat će dva dana i dovodi velika svjetska imena te scene

01.12.2017.
u 10:00

U subotu i nedjelju, 9. i 10. prosinca, održava se drugi po redu Mostarski strip vikend. Još uvijek se živo sjećamo prepune Kosače koja je bila mala za primiti sve zainteresirane posjetitelje. Drugi mostarski strip vikend u mnogo čemu će biti opsežniji od prošlogodišnje premijerne manifestacije. Najznačajnija novina na festivalu ove godine će biti izložba radova polaznika strip radionica udruge Klub MoStrip. Još jedna novina je i trajanje samog programa manifestacije koji je ove godine proširen na dva puna dana. Lista gostujućih autora poprilično je duža u odnosu na prošlu godinu. Ovaj strip vikend ugostit će 11 autora, što crtača, što scenarista. Dolazi osam novih autora i tri prošlogodišnja koja su bila ključni element prošlogodišnjeg uspjeha festivala. Kao i prošle godine, na vikendu će biti postavljena izložba radova gostujućih autora, već spomenuta izložba radova polaznika radionica (osnovnoškolskih i srednjoškolskih), nezaobilazno crtanje i potpisivanje gostujućih autora za posjetitelje manifestacije, tribine, nagrađivanje najsretnijih posjetitelja manifestacije, maketarski stol i još dosta ostalih zanimljivih stvari.

Od tribina bismo izdvojili onu o Gallienu Ferriju, idejnom tvorcu Zagora, jednom od najpopularnijih strip junaka kod nas, koju će održati gosti iz Italije. Od gostiju u Mostar stižu Moreno Burattini, Walter Venturi, Joevito Nuccio, Branislav Bane Kerac, Darko Perović, Boris Talijančić, Mithad Mido Kapetanović, Stevan Subić, Milorad Vicanović Maza, Enis Čišić, Renato Vladimir Renky...•   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije