Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Drljača: Sredstva od klirinškog duga FBiH će usmjeriti na stabilizaciju Fonda MIO

09. kolovoza 2017. u 12:52 0 komentara 214 prikaza
Foto: Fena

Dopremijer i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača potvrdio je  Feni da još uvijek sredstva od klirinškog duga nisu dospjela Federaciji te da joj pripada 58 posto od ukupnog iznosa od 125 milijuna dolara.

- Naša ideja je da dobar dio tih sredstava ide na stabilizaciju Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, a prestali dio na druge socijalne mjere i aktivnosti - kazao je Drljača.

Na taj način, dodaje, dio novca bi se usmjerio na zaštitu socijalnih kategorija, što je jedna od prioritetnih aktivnosti u idućem razdoblju. 

Podsjećamo, Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije, koji se odnosi na klirinški dug bivšeg SSSR-a, potpisan je u ožujku ove godine, a na snagu je stupio u lipnju objavljivanjem u Službenim novinama BiH čime su ispunjeni uvjeti za uplatu 125 milijuna američkih dolara na račun u Centralnoj banci BiH.

Navedeni iznos će se dijeliti po unaprijed utvrđenim procentima: Federacija BiH 58 posto, Republika Srpska 29 posto, institucije BiH 10 posto i Brčko Distrikt tri posto.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.