mostar

Drama oko izbora čelništva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru

studenti
hms.ba
25.11.2016.
u 07:30

Predstavnici studenata danas su u Rektoratu Sveučilišta u Mostaru okupili kako bi izabrali novoga predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. Nakon polusatne rasprave još uvijek aktualna predsjednica Janja Marušić je prekinula sjednicu, te se nije pojavila na press konferenciji, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Predstavik Fakulteta Prodoslovnomatematičkih i odhojnih znanosti i jedan od kandidata za novog predsjednika zbora Marko Džojić, na press konferenciji izjavio je kako su, po njegovom mišljenju, mnogi studenati, koji su napustili sjednicu, to učinili zbog pritiska uprave fakulteta.

“Studenti koji su napustili sjednicu su, po mom mišljenju, to uradili zbog nekih prijetnji i ucijena možda s njihovih fakulteta čime su nama studentima sada je već svima jasno ukradeni izbori zbog očito nekog pojednica”, kazao je Džojić.

Džojić: Studentima ukradeni izbori

Džojić je zatražio zakazivanje nove sjednice već u ponedjeljak kako bi se rješilo pitanje novih lidera Studentskog zbora. Pozvao je sve predstavike fakulteta da na slobodan i demokratski način izraze svoju volju u ponedjeljak.

Džojić, jedini kandidat koji se obratio novinarima, kazao je kako vjeruje da je aktualna predsjednica znala kako će ova sjednica završiti i prije njenog početka, te kako je pola sata prekratak rok da bi se iznio kompletan plan i program za daljnji rad udruge. Džojić je rekao kako se nada da će se ovo pitanje brzo rješiti te da će Studentski zbor ubrzo biti legitimno konstituiran voljom većine.

“Meni je stvarno iznimno žao što pojedinci na ovakav način ruše ugled Sveučilišta, ali se nadam da ćemo brzo rješiti ovu situaciju i da ćemo na narednoj sjednici ipak imati konstituirajući i dovoljan broj ljudi koji su spremni izabrati demokratskog predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru jer to je ipak interes svih studenta, kazao je.

Zamjenica aktualne predsjednice Katarina Herceg je samo kratko demantirala neke Džojićeve izjave, te je inzistirala na nastavku sjednice s čime se ostali predstavnici nisu složili.

Studentski zbor: Sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

Iz Studentskog zbora, u međuvremenu, je priopćeno kako je Konstituirajuća sjednica 17. saziva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru prekinuta nakon odlaska sedam članova Predsjedništva.

Glasovanje za novog čelnika ove organizacije nije održano zbog, kako je navela aktualna predsjednica Janja Marušić, nedostatka kvoruma. Točnije, potrebne su bile dvije trećine članova za provedbu izbora, što nije bilo ispunjeno.

Članovi Predsjedništva su napustili sjednicu nakon što nije prihvaćen prijedlog da se ona odgodi za tjedan dana, budući da jedna od kandidatkinja za predsjednicu Tonina Ibrulj iz opravdanih razloga nije bila nazočna.

Sjednica je odgođena za ponedjeljak, 28. studenoga u 13 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije