maturanti u šoku

Drama na slovenskoj granici: Sirijca izvukli iz busa i zabranili mu prolaz

04.10.2017.
u 12:12

'Svi su vrištali jer im nije bilo jasno što se događa. Bili su očajni, jer prijatelj ne može dalje s njima'

Izlet zagrebačkih srednjoškolaca u Rim prije nekoliko se dana pretvorio u pravi pakao. Njihovog prijatelja, inače sirijskog državljanina, slovenska je policija na granici izbacila iz autobusa.

Djeca su, kako doznaje Net.hr, organizirano krenula u Italiju. Kada je slovenska granična policija shvatila da se među učenicima nalazi dječak s putovnicom Sirije, odlučila mu je zabraniti ulazak u Schengenski prostor.

- Svi su vrištali jer im nije bilo jasno što se događa. Bili su očajni, jer prijatelj ne može dalje s njima - pričaju zgroženi srednjoškolci.

Riječ je o dječaku čiji otac radi kao ortoped u Zagrebu. On je još 2012. godine došao živjeti u Hrvatsku, nakon ranog djetinjstva provedenog u sirijskom Homsu.

Hrvatski je, iako je strepio od toga, vrlo brzo i lako naučio. 

Njegovi prijatelji i profesori imaju o njemu najbolje mišljenje. Opisuju ga kao drago dijete koje se odlično uklopilo u novu sredinu. Dio dječakove obitelji ostao je u Siriji, dok je dio preselio u Rusiju. 

Dječak je pak sretan što je završio u Hrvatskoj, mirnoj i lijepoj zemlji, kako kaže.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije