imenovanja

Dragan Mioković novi predsjedatelj Zastupničkog doma FBiH, Jelka Miličević zamjenica direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Dragan Mioković
Klix.ba
29.05.2024.
u 07:09

Za novog predsjedatelja Zastupničkog doma izabran je zastupnik Naše stranke Dragan Mioković, a dužnosti je razriješena dosadašnja Mirjana Marinković-Lepić zbog zdravstvenih razloga

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH je u okviru posljednje točke dnevnog reda "izbori i imenovanja" izvršio imenovanje Marina Vukoje za suca u Ustavnog suda BiH, kao i imenovanja članova radnih tijela ovog doma a odobreni su prijedlozi da se određeni dužnosnici imenuju na funkcije u nekoliko federalnih institucija. Tako je bivša ministrica financija i dopremijerka Federacije BiH Jelka Miličević imenovana na funkciju zamjenika direktora Agencije za bankarstvo FBiH. 

Također, za novog predsjedatelja Zastupničkog doma izabran je zastupnik Naše stranke Dragan Mioković, a dužnosti je razriješena dosadašnja Mirjana Marinković-Lepić zbog zdravstvenih razloga. 

Također, je prihvaćen i Nacrt novog zakona o likvidacijskom postupku koji je potrebno donijeti jer je važeći zakon donesen 2003. godine i ima mnogo nedorečenosti. Između ostalog, novim odredbama predviđeno je da se usvoji institut skraćenog dobrovoljnog likvidacijskog postupka po službenoj dužnosti, koji je u Republici Srpskoj uveden još 2019. godine, a kojim se značajno skraćuje period trajanja i pojednostavljuje likvidacijski postupak.

Potrebno je da zakon bude upućen u javnu raspravu, nakon koje slijedi izrada prijedloga zakona, koji je potrebno da usvoje oba doma Parlamenta da bi stupio na snagu.

Zastupnici su odobrili Strategiju za prevenciju i borbu protiv nasilja u porodici 2024.-2027. godina, a glasali su i za odobravanje više odluka koje se tiču izrade regulacijskih planova Štrbački Buk za razdoblje od 10 godina i povijesnog gradskog područja Jajce za period od deset godina.

Osim toga, prihvaćena je i odluka, kojom se treba odobriti nabavka prostorija za smještaj Fonda za profesionalnu rehabiliataciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Fedearcije BiH sa sjedištem u Sarajevu.

Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o donošenju Prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine „Autocesta na Koridoru Vc“ za razdoblje od 20 godina.

Prihvaćeno je i dodatno zaduženje po Sporazumu o zajmu između BiH i OPEC fonda za međunarodni razvoj za realizaciju Projekta Koridor Vc dionica: Nemila – Donja Gračanica (Zenica sjever) poddionica: Vranduk – Ponirak.

O datumu sljedeće sjednice Zastupničkog doma javnost će biti blagovremeno informirana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije