Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Dragan Čović se sastao s ministrom vanjskih poslova Republike Slovačke Miroslavom Lajčakom

12. rujna 2019. u 11:00 1 komentara 109 prikaza

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović susreo se danas u Mostaru s ministrom vanjskih poslova Republike Slovačke, Miroslavom Lajčakom.
Prilikom susreta razgovarano je o aktualnoj političkoj ali i sigurnosnoj situaciji u BiH.

Dr. Čović govoreći o važnosti žurnog formiranja vlasti na svim razinama naglasio je kako se mora poštovati izborni rezultat. Zajednički je istaknuto kako se rješenje mora pronaći kroz zajednički dijalog i konsenzus partnera u BiH, odnosno SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH koji su izabrani kao demokratski predstavnici konstitutivnih naroda u BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH je naglasio kako su predstavnici hrvatskog naroda isključivo opredijeljeni za Europsku uniju i NATO savez, kao i na suradnju i stabilizaciju odnosa pri pronalasku kompromisa u svim važnim stvarima za Bosnu i Hercegovinu.
Prilikom susreta izražena su očekivanja o ubrzanom procesu reformi i integraciji u Europsku uniju i NATO savez, kao i skorom formiranju vlasti kako bi profunkcionirale institucije Bosne i Hercegovine, oba doma Parlamenta BiH, sva povjerenstva i Parlamentarni odbori, ali i kako bi se uspostavilo Vijeće ministara BiH.

Također, dr. Čović se zahvalio ministru Lajčaku na razumijevanju i potpori koju je Republika Slovačka tijekom šestomjesečnog predsjedavanja Vijećem Europske unije pružila Bosni i Hercegovini.

  • brodarevac:

    Potrebno je poštovati izborni rezultat stranka sa najvišim brojem glasova bira ostale stranke sa kojim može doći do dogovora u sledećih 4 godine. Ovako ko u klin ko u ploču, a uvijek se govori o koncenzusu, <moja "ploča" je koncenzus, ... prikaži još! zaboravi na tvoj klin>. Čova samo lovi u mutnom i gleda gdje će koga podmititi ima para od Alumija i Eroneta, kad zagusti traži pare a bori se protiv vlade od koje traži pomoć i u kojoj su ogroman broj njegovih misnistara. isto ko Dodik bori se protiv BiH a ima trećinu vlasti vijek su krivi drugi zato što nešto ne funkcionira.