sinj

Čović s najvišim dužnosnicima RH u Sinju pratio Alku

04.08.2019.
u 20:10

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović danas se u Sinju održala 304. Sinjska alka, jedinstveno viteško natjecanje.

Svečanosti koja se već tradicionalno održava, nazočio je i dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Uz goste i zvanice, na svečanom održavanju 304. manifestacije Sinjske alke nazočili su i dužnosnici Vlade Republike Hrvatske, koje predvodi predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Također, utrku je pratilo nekoliko tisuća gledatelja, među kojima i brojni državni dužnosnici, župani i gradonačelnici, crkveni velikodostojnici i veleposlanici.

Sinjska alka veže se uz tradiciju srednjovjekovnih viteških igara, kao igra, a kao običaj zaživjela je kao jedan od najupečatljivijih elemenata tradicijske kulture i baštine Cetinske krajine.

Sinjskom alkom ove godine se 304. put proslavio dan kada je, po predaji, 700 Cetinjana odbilo navalu turskoga zapovjednika Mehmed-paše Čelića sa 60.000 vojnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?