BiH

Dragan Čović primio novoimenovanog veleposlanika Republike Finske za BiH Tima Rajakangasa

Dragan Čović
03.12.2015.
u 15:23

Predsjedatelj dr. Čović je poželio dobrodošlicu novom finskom veleposlaniku i kazao da su bilateralni odnosi BiH i Republike Finske dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja. Ovom prigodom je informirao veleposlanika Rajakangasa o prioritetima na vanjskom političkom planu, a odnosi se na članstvo u EU i NATO-u, te dugoročno stabiliziranje ekonomskih i socijalnih prilika u BiH.

Informirao je finskog veleposlanika o reformama koje se provode u BiH s ciljem podnošenja zahtjeva za punopravno članstvo u EU. Dr. Čović je kazao da Bosna i Hercegovina želi razvijati dobre odnose sa Finskom, te na temelju održavanja kontinuiteta dobrih političkih odnosa produbljivati i razvijati ukupne odnose i suradnju.

Veleposlanik Rajakangas je kazao da će na obostranu korist dvije zemlje raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, te razvijati suradnju u svim područjima od interesa za Bosnu i Hercegovinu i Finsku. Kazao je da Finska čvrsto vjeruje u projekt proširenja Europske unije, i da snažno podupire napredak Bosne i Hercegovine na europskom putu.

Predsjedatelj dr. Čović poželio je uspjeh u radu veleposlaniku Finske za BiH i iskazao uvjerenost da će se bilateralni odnosi dvije zemlje u budućnosti razvijati na obostranu korist.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?