zagreb

Dragan Čović nazočio prvom radnom sastanku Odbora humanitarnog projekta izgradnje u Zagrebu

12.05.2017.
u 18:17

Tema radnog sastanka bila je mogućnost realiziranja zajedničke humanitarne aktivnosti i prikupljanje nedostatnih sredstava za dovršetak projekta izgradnje “Hrvatskog kulturnog centra sv. Franjo u Tuzli“, kroz organiziranje donatorske večeri u Zagrebu.

Sastanku su još nazočili g. Milan Bandić, gradonačenik grada Zagreba, g. Goran Marić, ministar državne imovine RH, Nj.E. Renata Paškalj, veleposlanica BiH u RH, fra Marijo Divković, gvardijan Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Tuzli, g. Mijo Krešić, doministar sigurnosti BiH, g. Anđelko Leko, izvršni direktor HUP – Zagreb, te g. Ivan Bandić, konzul Republike Hrvatske u BiH sa sjedištem u Tuzli.

Franjevački samostan Sv. Petra i Pavla u Tuzli pokrenuo je projekt revitalizacije povijesne gradske jezgre Tuzle, Trg Slobode sa starim crkvištem, i izgradnju “Hrvatskog kulturnog centra sv. Franjo u Tuzli“. Projekt je od iznimnog značaj, ne samo za Hrvate u Tuzli, nego i za sve Hrvate Bosne i Hercegovine.

Kako je dinamika izvođenja radova uvjetovana prilivom donatorskih sredstava, hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović pružio je potporu inicijativi da se u Zagrebu održi donatorska večer u cilju prikupljanja nedostatnih sredstava za dovršetak projekta izgradnje Centra u Tuzli.

Planirani datum održavanja donatorske večeri je četvrtak, 15. lipnja 2017. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije