Višesatna sjednica HDZ-a BiH se nastavila i tijekom današnjeg dana

Usuglašavaju se izborne liste i nositelji istih, danas nastavak sjednice

hdzsjed
11.07.2014.
u 14:27

Kako saznaje Večernji list, za člana predsjedništva ići će Dragan Čović

Danas se u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, pod predsjedanjem dr. Dragana Čovića nastavila 40. proširena sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH. Na sjednici Predsjedništva, razgovara se isključivo o izbornim listama. Jučer je urađena većina posla oko izbornih lista, gdje su dobrim dijelom analizirane i usuglašene liste za sve razine, ili većinu njih, a danas bi predsjedništvo trebalo usuglasiti još nekoliko sitnica, koje su ostale nedorečene. Zbog već dogovorene predaje kandidacijskih listi, u Središnje izborno povjerenstvo u Sarajevu, za ponedjeljak 14. srpnja u 12.00 sati, i uklanjanja bilo kakvih mogućnosti pogreške, a obzirom na ozbiljnost, te zbog jučerašnje višesatne sjednice, predsjedništvo je odlučilo sjednicu nastaviti danas, gdje će se konačno usuglasiti i potvrditi sve liste i nositelji istih.

Kako Večernji list doznaje Dragan Čović bi prema odluci Predsjedništva trebao biti kandidat HDZ-­a BiH i Hrvatskog narodnog sabora za hrvatskog člana BiH Predsjedništva. Čoviću će to biti drugi put da će krenuti u utrku člana Predsjedništva. Prvi put je izabran na izborima 2002. godine, ali je smijenjen odlukom Visokog predstavnika 2005. godine. Od tada do danas Čović je predsjednik HDZ­-a BiH, a obnašao je dužnosti državnog zastupnika. Sveučilišni je profesor. Na sjednici Predsjedništva HDZ-­a BiH danas se utvrđuju i liste od županija, entiteta i države BiH za opće izbore koji će se 12. listopada održati u BiH.

Komentara 10

Avatar error
error
16:29 11.07.2014.

Konacno nakon 8 godina hrvti ce imati svog clana predsjednistva bih , kazem svog jer komsic je bio drugi muslimanski clan predsjednistvajer je izabran muslimanskim glasovima, u hrvatskom opcinama nije dobio niti 0.5% glasova ... najvjerojatni zbog toga sto u u hrvatskim gradovima nije dobio nista glasova u proteklih 8 godina nije ni svracao u hravtske opcine, a posteno da kazemo nije nam ni trebao niti je dobrodosao u nase opcine...e sad ce opet neki novi komsici pokusati uz pomoc muslimanskih glasova okupirati mjesto koje po ustavu pripada hrvatima, ali ovaj put nece ici...muslimanski biraci imaju 10 kandidata; ceric, kebo,fahro, izetbegovic, lagumdzija, komsic, budimir, raguz te jos 3-4 manje poznata imena...svi ovi kandidati ocekuju glasove muslimanskog birackog tjela, zato sam ubjedjen da kandidat HNS prolazi 101% :)

PA
pacijent
17:40 11.07.2014.

rosa idi na svoj portal jer sto god naprave hns za tebe je lose

BB
boze.bili
18:55 11.07.2014.

vrijeme je da hrvati imaju svoga kandidat .i ostali svoga i pošteno

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?