Iskustva iz Studentske ambulante u Mostaru

Dr. Romić upozorava: Među studentima u Mostaru velik broj patoloških kockara

26.11.2016.
u 08:00

Studiranje često nosi neočekivane situacije i poteškoće. Mnogi od studenata imaju zdravstvenih problema. Svim studentima koji nemaju prebivalište u Mostaru na raspolaganju je Studentska ambulanta Sveučilišta u Mostaru u sklopu koje mogu potražiti besplatnu pomoć liječnika obiteljske medicine, stomatologa te psihologa. Provjerili smo što kažu liječnici, s čime se studenti u Mostaru najčešće suočavaju i bore. Psihološko savjetovalište vodi dr. Marko Romić s još dva psihologa.

Mnogi imaju fobije

- Posljednje četiri godine vodio sam svakodnevno savjetovalište, a u prosjeku dolazi 10-ak studenta. Posljednju se godinu zanimanje smanjilo, tako da je studentski psiholog sada na raspolaganju srijedom, a trudimo se uvijek biti dostupni, objašnjava dr. Romić. Studenti su najzdravija populacija u društvu, ali postoje i oni koji se bore s anksiozno-depresivnim stanjem, paničim poremećajima ili fobijama. - Javljaju se zbog straha od izlaganja pred drugima, od zatvorenog prostora, a bilo je i teških slučajeva shizoidnih poremećaja, no i takvi studenti uspijevali su završiti fakultet, rekao je dr. Romić. Navodi da su studenti znali tražiti i sedative....

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije