Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

DORH traži od Tužiteljstva BiH adrese 16 generala Armije zbog zločina nad bh. Hrvatima

04. listopada 2017. u 07:00 3 komentara 3412 prikaza

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) zatražilo je posredstvom institucija vlasti u BiH provjere adresa i statusa šesnaest bivših armijskih generala i časnika koje se tereti za ratne zločine počinjene nad bh. Hrvatima. Kako Večernjak doznaje od izvora iz Tužiteljstva BiH, ovaj zahtjev pravosudnih institucija RH zaprimljen je te se sada radi na odgovoru koji se realizira sukladno ugovoru o suradnji u pravnim stvarima. Nakon dovršetka istražnih radnji DORH će odlučiti o podizanju optužnica.

Halilović, Cikotić...

Ovaj korak DORH-a dolazi nakon što su hrvatske udruge Domovinskog rata u BiH podnijele na više od 50 stranica DORH-u kaznenu prijavu protiv šesnaest bivših časnika bošnjačke Armije BiH zbog ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima na području središnje Bosne i Hercegovine tražeći da odgovaraju za brojna ubojstva i zločine s obzirom na to da su “nedodirljivi” pravosuđu BiH.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

 • Avatar Zloćo Mlađi
  Zloćo Mlađi:

  Neka ih hvataju na Bajram po kućama ko Hrvate na Božić.

 • renger:

  SDA zeli reorganizaciju i ujedinit SBK I HNK te formirat jedan bosnjacki i jedan hrvatski. Uredu moze jedino ako se iz "mijesanog kantona" izdvoje opcine capljina i citluk koje tamo ne pripadaju.

 • brodarevac:

  Dobra im saradnja zato Ante Jelavić mirno šeta nakon pljačke, ubica navijača Sarajeva Vedrana živi slobodno, kad će novinari pisati o obje strane a ne samo o jednoj nek čitaoci shvate šta Hrvatska radi.