Tomislav Martinović:

Doprinos za zdravstvo povećati s 13 na 15,5 posto

14.07.2017.
u 13:00

Sjednica Doma naroda na kojoj se raspravljalo o nacrtu Zakona o doprinosima i nacrtu poreza na dohodak je nedavno prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Sukob izaslanika iz reda bošnjačkog naroda je rezultirao time da se nije odlučivalo o ovome aktu, a ostale su otvorene rasprave kako ovaj Zakon u konačnici treba izgledati. Hrvatski izaslanici su imali jasne, svoje, stavove po ovome pitanju i kako nam je rekao predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda FBiH Tomislav Martinović, očekivanja su da ti stavovi budu dio Zakona na kraju ovoga procesa. Ono što hrvatska strana traži i što smatra prioritetnim je da budu povećana oporezivanja za zdravstvo.

Novac za županije i općine

Neće se dogoditi da zbog promjene načina oporezivanja dohotka budu smanjeni prihodi općinama i županijama. To je jedini izravni porez na kojeg županije i općine imaju pravo. Kod doprinosa za zdravstvo ovu stopu treba povećati, odnosno, vratiti je na razinu 15,5 s trenutačnih 13 posto. To omogućava da se nešto značajnije povećaju sredstva za zdravstvo. Imamo situaciju u kojoj zdravstvene ustanove grcaju u dugovima, a građani očekuju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Želim da naše bolnice prate trendove...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije