sutra na kioscima

Donosimo Specijal Oluja: Kraljica svih hrvatskih pobjeda

04.08.2023.
u 18:01

U specijalu Večernjeg lista čitajte o velikoj oslobodilačkoj akciji kojom je završen rat u Republici Hrvatskoj

Oslobodilačkom Vojno-redarstvenom operacijom Oluja završen je rat u Republici Hrvatskoj i onemogućena je realizacija velikosrpskoga projekta čiji je cilj bio stvaranje jedinstvene srpske države sa zapadnim granicama duboko na području Republike Hrvatske, na zamišljenoj crti Virovitica - Pakrac - Karlovac - Ogulin - dio Gorskog kotara - Karlobag. 

Velikosrpskim ideolozima taj je projekt bio alternativa u slučaju raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ), a pripreme za njegovu provedbu mogu se pratiti od sredine 1980-ih. Budući da se ni jedan povijesni događaj ne može objektivno prikazati ni razumjeti ako se pritom zanemari kontekst vremena, tako se ni rasprava o oslobodilačkoj operaciji Oluja ne može ograničiti samo na događaje iz srpnja i kolovoza 1995. godine.

 

 

Ostatak teksta Ante Nazora o oslobodilačkoj operaciji kojom je završen tekst u Republici Hrvatskoj čitajte sutra u specijalu Večernjeg lista, a u kojem između ostalih, možete pronaći i ove naslove: 

Zapovjedno mjesto Oluje mijenjali smo više puta jer smo imali 'krticu'

Tajna operacija iz čizme vojnika

Na Crvenu zemlju palo je oko 1500 granata. Tuklo se i na Knin, ali prekomjerne vatre jednostavno nije bilo

Od ruševina i zgarišta do idiličnog mjesta uz Kupu

Ne propustite kupiti sutrašnji Večernji list koji će biti dostupan na svim kioscima. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije