Slastice

Donosimo recept za savršen ljetni desert, ne treba vam pećnica, a može ga napraviti i dijete

08.07.2022.
u 17:52

Anka Slišković već je proslavljena kulinarska meštrovica sa splitskih Pujanki, energična gospođa koja je davno stekla impresivnu sljedbu na Instagramu, gdje dijeli recepte za brojna maštovita jela koja sprema, i prvoklasne slastice.

Ono što je kod gospođe Anke posebno dojmljivo jest to što su njezini recepti često vrlo jednostavni, i brzo motiviraju da počastimo sebe, ukućane, društvo nekom slasticom.

"Dugo sam se opirala društvenim mrežama kao i ovim naprednim mobitelima, a kamoli da bih imala Facebook ili Instagram.

Kad su kćerke tijekom srednje škole počele izlaziti i putovati, društvene su mi mreže postale jedini trag da ih mogu pratiti. One su me i naučile kako da ih koristim. Ja sam ih zauzvrat naučila kuhati" - ispričala je gospođa Slišković prije dvije godine za Slobodnu Dalmaciju.

Danas je podijelila privlačan recept za krajnje jednostavan desert, koji savršeno ide uz petak i uz vikend, pa ukoliko se želite nagraditi za kraj radnog tjedna, evo prilike.

Riječ je o "Ljetnim čupavcima s piškotama", kako je gospođa Anka predstavila svoj desert, a on obiluje brojnim privlačnim stavkama. Kokos, mahom, svi vole, kolač se ne mora peći, a ukoliko ga ostavite tijekom noći u hladnjaku - uživat ćete u osvježavajućoj slastici.

Evo i recepta.

Potrebni sastojci:

200 gr piškota

150 ml vrhnja za šlag

100 gr čokolade i kokos

Postupak:

Otopiti čokoladu u zagrijanom vrhnju. Svaku piškotu namočiti u kremi pa uvaljati u kokos. Ostaviti preko noći da omekšaju. A nestrpljivi ih mogu jesti već kroz sat vremena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?