U pritvoru je bio od 2010.

Donijeli rješenje: Veljka Marića srpski sud izručio Hrvatskoj

'Sisak, Karlovac, Bjelovar Grubisno Polje, 27.12.2012. Veljko Maric  Michael Palijan / VLM'
02.06.2015.
u 16:18

Veljko Marić oko 16 sati stigao je na granični prijelaz Bajakovo gdje je srbijanska policija obavila primopredaju hrvatskim kolegama

Veljko Marić izručen je Hrvatskoj, a već oko 16 sati stigao je na granični prijelaz Bajakovo. HRT javlja kako je srbijanska policija na granici izvršila primopredaju hrvatskim kolegama.

Beogradski Prizivni sud je prije tjedan dana donio rješenje prema kojemu se odobrava izručenje Hrvatskoj, što je potvrdio i njegov odvjetnik Đorđe Dozet. Kazao je kako još ne može potvrditi datum izručenja.

Podsjetimo, hrvatski branitelj Veljko Marić osuđen je u Srbiji na 12 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv srpskih civila počinjen 1991. godine u selu Rastovac kod Grubišnog Polja.

Marić je u pritvoru u Srbiji od 18. travnja 2010. kada je po nalogu srpskog Tužiteljstva za ratne zločine uhićen na graničnom prijelazu s Bugarskom.

Optužnica, koja je podignuta u kolovozu 2009., Marića tereti da je ''kao pripadnik hrvatskih oružanih formacija - 77. samostalnog bataljuna Grubišno Polje, prilikom akcije 'čišćenja' sela Rastovec 31. listopada 1991. uniformiran i naoružan ušao u kuću obitelji Sljepčević gdje je u Petra Sljepčevića ispalio više hitaca iz automatske puške, u nazočnosti njegove supruge Ane''.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?