Ismir Jusko:

Donesen Pravilnik o testiranju sudionika u prometnoj nesreći na alkohol i drogu

ministar
07.10.2016.
u 15:01

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko donio je Pravilnik o načinu i postupku uzimanja uzoraka na analizu radi utvrđivanja koncentracije alkohola ili prisustva opojnih droga u organizmu.

Kako je priopćeno iz Ministarstva komunikacija i promet BiH, imajući u vidu da je na cestama u BiH sve više teških i smrtonosnih prometnih nesreća u kojima je evidentirano da su vozači vozili pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, jasno je od kakvog je preventivnog i praktičnog značaja za sve sudionike u prometu i policijske jedinice na terenu Pravilnik koji je donio ministar Jusko.

- Ovim pravilnikom propisuje se način i postupak uzimanja uzoraka krvi i urina od sudionika u prometnoj nesreći u kojoj je bilo poginulih ili ozlijeđenih lica ili je nastala veća materijalna šteta, u cilju utvrđivanja koncentracije alkohola ili prisustva opojnih droga - pojašnjavaju iz Ministarstva.

Pravilnik je donesen na osnovu člana 159. stav 6 Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH, kojim je propisano da je za njegovo donošenje nadležan ministar komunikacija i prometa BiH.

Ministarstvo komunikacija i prometa je tekst Pravilnika pripremilo u suradnji s organima nadležnim za unutarnje poslove i organima nadležnim za zdravstvo. Na njegovo se donošenje čekalo već nekoliko godina, priopćeno je iz ovog ministarstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?