Međugorje

Domaćini treće nedjelje adventa župljani iz Šurmanaca

13.12.2016.
u 11:00

Treća nedjelja adventa u Međugorju bila je ponovno večer druženja, zabave, delicija i pomoći potrebitima. Domaćini su bili žitelji Šurmanaca.

“Nastojimo njegovati ovdje naše zajedništvo, upućenost jednih na druge, želimo otrgnuti od zaborava naše stare običaje, a sve to ovdje na temeljima stare crkve koji su u ovom adventu oživjeli i zasjali u punom sjaju. I, naravno, ne želimo zaboraviti ono najvažnije - humanitarni karakter susreta”, kazala je na početku ove večeri voditeljica Sanja Pehar, glavna urednica Radiopostaje “Mir” Međugorje.

Treću svijeću na adventskom vijencu zapalio je fra Marinko Šakota, međugorski župnik. U Međugorju djeluje Humanitarna udruga “Marijine ruke” koja, slijedeći Gospin poziv, mnogima donosi ljubav, radost, ali i sve što im je potrebno za život. I ovu večer s župljanima i brojnim gostima bio je Jakov Čolo, predsjednik Udruge. Ova je nedjelja bila i Nedjelja Caritasa pa su nazočni bili milosrdni i pomagali, kao i uvijek, i potrebite.

U bogat kulturno-zabavni program nazočne su uveli Tamburaški orkestar Misericordia i Darija Ramljak s dvije duhovne pjesme. Potom se predstavila izvornim pjesmama Pjevačka skupina iz Šurmanaca.

Tijekom večeri još su nastupili HKUD “Sv. Ante” iz Dretelja, Kulturna udruga “Žutopas” iz Smokovljana, iz Dubrovačkog primorja, koja je izvela izvorno kolo linđo, HKUD “Šurmanci” uz pratnju diplara Antonija Sušca, zatim neretvanski bećari iz Dretelja i Šurmanaca te klapa Signum iz Čapljine koja je dobila veliki pljesak nazočnih. Bila je to još jedna međugorska večer za pamćenje. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?