34 agregata

Domaći poduzetnici grade vjetropark na Vlašiću koji će biti snage od čak 200 MW

storyeditor/2023-11-27/vjetroelektrana.jpg
28.11.2023.
u 15:31

Predmetna vjetroelektrana gradit će se na lokacijama Ranča – Dobretići – Vitovlje Malo, u općinama Travnik, Jajce i Dobretići

Kompanija "Energokul", iza koje stoje domaći investitori, planira graditi megaprojekt na planini Vlašić, vjetropark od čak 34 agregata (stupa) snage 200 MW. Trenutačno traje faza javnog uvida u zahtjev za prethodnu procjenu utjecaja na okoliš za ovaj projekt u Federalnom ministarstvu okoliša i turizma. Predmetna vjetroelektrana gradit će se na lokacijama Ranča – Dobretići – Vitovlje Malo, u općinama Travnik, Jajce i Dobretići, piše biznisinfo.ba. Spomenuta snaga od 200 MW i kapacitet od čak 34 agregata ono su što izdvaja ovaj projekt i po čemu će on biti jedan od najvećih u BiH. Investitor "Energokul" d. o. o. Travnik posjeduje ugovor o koncesiji za izgradnju, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje vjetroelektrane. Prema ugovoru, projekt treba biti završen do 1. listopada 2027. godine. Osnivači tvrtke "Energokul" su Slavko Gudelj i Fadil Sjedić. Vjetroelektrana "Energokul" gradit će se u dvije faze (prva faza do 140 MW, druga do 60 MW). U sklopu projekta planirana je izgradnja ukupno 34 proizvodne jedinice – vjetroagregata nazivne jedinične snage do 6 MW, pristupne ceste, manipulativni platoi za montažu vjetroagregata i podzemna interna srednjenaponska 35 kV i DTK mreža, trafostanica TS 220/35 kV s priključkom na 220 kV dalekovod HE Jajce 2– Prijedor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?