Brze za pripremu

Domaći kiflice koje ćeš sigurno iznova pripremati

20.01.2022.
u 18:38

Jednostavni i neodoljivo mekani, ovi kiflići svakako idu u tvoju bilježnicu s receptima, piše Missgastro.

Ovo je univerzalni recept za kifliće, a to znači da može biti i sladak i slan! Možeš ih napuniti odmah, prije pečenja, a možeš ih napraviti ovakve neutralne pa kasnije koristiti za sendvič ili kao desert, s džemom!

Mogućnosti je bezbroj, a samo su jedni kiflići!

Sastojci

12 komada:

400 g glatkog brašna

310 ml toplog mlijeka

1 žlica šećera

1 žličica soli

50 g omekšalog maslaca

7 g suhog kvasca

1 jaje za premazivanje

Sjemenke po želji za posip

 

Priprema: U posudu za miksanje stavi glatko brašno, kvasac te šećer i sol. Dodaj toplo mlijeko i maslac pa umijesi tijesto. Dovoljno je samo dobro sve promiješati. Ostavi 30 minuta da se diže na toplom. Nakon 30 minuta, podijeli tijesto na 12 jednakih kuglica. Svaku kuglicu valjaj u ovalni, tanki oblik. Prvi vrhu ovalnog oblika sa rezačem za pizzu zareži trakice pola cm od ruba. Motaj kiflić od strane koja nije zarezana prema toj zarezanoj strani. Kifliće slaži u protvan koji si obložila papirom za pečenje. Pokrij krpom i pusti da se diže još 30 - 40 minuta na toplom, odnosno, dok se ne udvostruče. Prije pečenja premaži kifliće blago posoljenim razmućenim jajem, pospi sjemenkama po želji i peci 25 - 30 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva. Dodatno - ako želite da budu ekstra sočne, prije motanja svaki kiflić premažite rastopljenim maslacem. | Author: Slavonka Možeš ih napuniti odmah, prije pečenja, a možeš ih napraviti ovakve neutralne pa kasnije koristiti za sendvič ili kao desert.
 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?