vrijedi isprobati

Domaće kiflice: Mekano i jako ukusno pecivo

Thinkstock
23.02.2022.
u 07:21

Ove kiflice su jako mekane i ukusne. Vrijedi ih probati.

Sastojci:

– 1/2 kg brašna

– 1 suhog kvasca

– 2 kašičice šećera

– 2 kašičice soli

– 150 ml ulja

– 1 jaje i 1 bjelanjak

– 160 ml mlijeka

Premaz:

– 1 žumanjak

– 2 kašike mlijeka

Priprema:

Brašno pomiješati sa svim suhim sastojcima.

Mlijeko zagrijati, pa dodati brašno, kao i ulje, jaje, bjelanjak, pa umijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od posude.

Ostaviti da miruje 30 minuta, piše Coolinarika. 

Pripremiti tepsiju obloženu papirom za pečenje. Tijesto staviti na malo ulja i podijeliti na 16 jednakih dijelova i razvijati, pa zavijati u kiflice i stavljati ih na tepsiju.

Pustiti da miruju 20 minuta.

Uključiti pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.

Svaku kiflicu premazati mješavinom žumanjka i mlijeka i peći 20 do 25 minuta do željene zlatno smeđe boje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?