pogledajte recept

Domaće kiflice koje danima ostaju meke: Izvrstan doručak i večera, a možete ih puniti slatkim i slanim dodacima

kiflice
Shutterstock
05.11.2023.
u 08:50

Domaće i mekane kiflice svi obožavaju. Mogu se puniti sirom, šunkom, krem sirom, kremom od čokolade, a možete ih ostaviti prazne. U nastavku pogledajte recept za domaće kiflice, piše Skuhaj.hr

Sastojci:

700 g glatkog brašna
10 g šećera
10 g soli
7 g suhog kvasca
75 g maslaca
50 ml ulja
200 ml mlijeka
180 g čvrstog jogurta
1 žlica jabučnog octa ili limunovog soka
1 jaje (za premazati)
20 ml mlijeka (za premazati)
Nadjev, po želji
Sjemenke, po želji (za posipanje)

Priprema:

Sjedinite brašno, sol, šećer i kvasac. U manji lonac dodajte ulje i maslac, rastopite te sklonite s vatre. Dodajte hladno mlijeko, jogurt i ocat, dobro izmiješajte i izlijte u posudu u kojoj planirate mijesiti tijesto.

Dodajte pola smjese s brašnom, miješajte minutu, zatim dodajte još pola te nastavite miješati 2 minute, nakon čega ćete dodati ostatak smjese i umijesiti tijesto. Prekrijte čistom krpom i ostavite na toplome 45 minuta kako bi tijesto naraslo.

Nakon 45 minuta bi vam tijesto trebalo narasti i biti vrlo mekano. Malo ga premijesite i stavite na pobrašnjenu površinu. Razvaljajte u krug debljine otprilike 5 mm. Razrežite na trokutiće koje ćete nadijevati po ukusu – ili ne morate uopće, svakako će biti ukusni. Dobro zamotajte kiflice kako vam nadjev ne bi iscurio, premažite ih s malo mlijeka i ostavite pola sata na sobnoj temperaturi kako bi još malo narasle. Razmutite jaje i zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Premažite kiflice jajetom i pospite sjemenkama po želji. Ubacite u pećnicu na 18 minuta. Pecite dok vam kiflice lijepo ne porumene.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?