Izvanredna sjednica

Dom naroda razmatra prijedlog proračuna FBiH

Doma naroda Parlamenta Federacije BiH
29.12.2015.
u 09:12

Vlada je predložila da proračun Federacije za sljedeću godinu ukupno iznosi 2.598.862.123 KM

Izvanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH u čijem je najavljenom dnevnom redu federalni proračun za narednu godinu sazvana je za danas.

Proračun, kao i prateći akt - zakon o njegovom izvršenju, predloženi su po hitnom postupku.

Ako izaslanici prihvate proračun u istovjetnom tekstu koji je prošli tjedan podržao Zastupnički dom, Federacija će ući u narednu fiskalnu godinu s proračunom izglasanim u Parlamentu u tekućoj godini.

Proračun je predložila Federalna vlada, a Zastupnički dom ga odobrio u gotovo identičnoj varijanti. Razlika je samo u detalju sadržanom u amandmanu što ga je u međuvremenu uvažila i Vlada. Time je automatski postao sastavni dio teksta, ali ne mijenjajući ništa u strukturi ni u konačnom iznosu predloženog proračuna budući da županijama ostavlja mogućnost da od novca namijenenog za podršku s federalne razine, dio raspoređuju općinama.

Vlada je predložila da proračun Federacije za sljedeću godinu ukupno iznosi 2.598.862.123 KM, za 65 milijuna više nego kad je akt bio u nacrtu.

Federalni premijer Fadil Novalić je, obrazlažući prošli tjedan prijedlog zastupnicima Zastupničkog doma, kazao da je tih 65 milijuna planirano od prodaje tri poduzeća u kojima Federacija BiH ima manjinski vlasnički udio. Poslije Nove godine bit će raspisan natječaj, najavio je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?