Uvažena revizija

Dom zdravlja Tomislavgrad dobio presudu na Vrhovnom sudu BiH

Dom zdravlja Tomislavgrad
08.12.2015.
u 17:12

Vrhovni sud FBiH uvažio je reviziju tuženog Doma zdravlja Tomislavgrad i u dosuđujućem dijelu preinačio obje nižestupanjske presude te kao neosnovan odbio tužbeni zahtjev tužitelja Mirsada Đuguma iz Tomislavgrada, kazala je službenica za informiranje Vrhovnog suda FBiH Ilhana Takmaz Jamak.

U postupku revizije koju je pred Vrhovnim sudom FBiH pokrenuo Dom zdravlja Tomislavgrad, donesena je presuda a ovih dana i uručeno rješenje kojim je uvažena revizija tuženog u ovom slučaju tomislavgradske zdravstvene ustanove.

“Vrhovni sud Federacije BiH uvažio je reviziju tuženog Doma zdravlja Tomislavgrad i u dosuđujućem dijelu preinačio obje nižestupanjske  presude te kao neosnovan odbio tužbeni zahtjev tužitelja Mirsada Đuguma iz Tomislavgrada”, za Fenu je kazala službenica za informiranje Vrhovnog suda FBiH Ilhana Takmaz Jamak.

Uz to je dodala obvezu tužitelja da tuženom nadoknadi troškove postupka u iznosu od 3.893,76 KM.  

Naime, bivšem zaposleniku Doma zdravlja iz kasnih 80-tih i ranih 90-tih godina Mirsadu Đugumu, inače utjecajnom liječniku i vlasniku privatne poliklinike u Sarajevu je Općinski, a po žalbi i Županijski sud u Livnu dosudio da mu na ime naknade plaća za period od 11. srpnja 1993. godine do 1. siječnja 1999. godine Dom zdravlja Tomislavgrad isplati mjesečno po 301, 86 KM sa zakonsko zateznom kamatom te na ime otpremnine  996, 27 KM plus troškovi parničnog postupka.

Kako je tada za Fenu kazala glasnogovornica Općinskog suda u Livnu Marija Vila – Robović, navedena presuda Županijskog suda je bila 12. rujna 2014. godine a ovršni postupak je pokrenut mjesec dana kasnije dok  se izvršenje provelo u listopadu mjesecu ove godine.

Time je bio i blokiran račun Doma zdravlja, koji je u ovom postupku uložio izvanredan pravni lijek – reviziju prema Vrhovnom sudu FBiH na ove odluke Općinskog odnosno Županijskog suda u Livnu. Vrijednost ukupnog spora koji se spominjao u presudi je 50 000 KM plus zakonom propisane zatezne kamete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?