Bradara:

Dom naroda zasjedat će svakog četvrtka do Nove godine?

Lidija Bradara
02.12.2016.
u 15:18

 Dom naroda Parlamenta Federacije BiH zasjedat će svakog četvrtka do kraja godine ako to u ponedjeljak odobri Kolegij.

To je izjavila predsjedateljica Lidija Bradara nakon što je delegat ostalih naroda Edin Forto, na današnjoj izvanrednoj sjednici Doma rekao da predsjedateljica nije, kao što je obećala na početku mandata, učinila sve da ovaj dom funkcionira u punom kapacitetu jer „mjesecima ništa nije radio“.

Današnji dnevni red, u kojem su tri točke, Forto je nazvao „mršavim“ i dodao da ništa više materijala nije bilo ni na prethodnom zasjedanju.

Replicirali su mu, u korist predsjedateljice i njenog zalaganja za efikasan rad, dopredsjedatelj Doma Jasenko Tufekčić i predsjedatelj Kluba hrvatskog naroda Tomislav Martinović, a Forto je na to kazao da se njegova primjedba predsjedateljici odnosi i na dopredsjedatelja Tufekčića.

Današnja sjednica je započela još jednim događajem nevezanim za dnevni red.

Predsjedatelj Kluba Bošnjaka Osman Ćatić obavijestio je Dom naroda da je delegat Amor Mašović, dugogodišnji branitelj za saznavanje istine o osobama nestalim u proteklom ratu, dobio u međuvremenu nagradu za mir.

Usmene čestitke Mašoviću uputila je, osim Ćatića, predsjedateljica Bradara.

Prema utvrđenom dnevnom redu, delegati Doma naroda izjasnit će se na današnjoj sjednici, na prijedlog Federalne vlade, o predloženom rebalansu ovogodišnjeg federalnog proračuna te analognim izmjenama Zakona o izvršenju proračuna.

Treća tema, koju je inicirao izaslanik Slađan Ilić su izmjene Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije