Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Dom naroda PSBiH usvojio Financijski i Godišnji izvještaj CBBiH za 2016. godinu

29. svibnja 2017. u 16:06 0 komentara 19 prikaza

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je usvojio Financijski izvještaj za godinu koja je završena 31. prosinca 2016. i Godišnji izvještaj za 2016., čiji je podnositelj Centralna banka BiH.

Viceguvernerka Centralne banke BiH Milica Lakić je, obraćajući se izaslanicima, kazala da Centralna banka BiH posluje u skladu sa zakonom, gdje su definirali svoje ciljeve i prvenstveno osiguravaju stabilnost domaće valute po modelu valutnog odbora.

- Naš osnovni zadatak je monetarna stabilnost i očuvanje valutnog odbora - istaknula je ona.

Izaslanici su usvojili i Prijedlog izmjena i dopuna Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH.

Usvojen je Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2016. godini, Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi za 2016., kao i Izvještaj o stanju radijacijske i nuklearne sigurnosti za 2016. godinu, sa zaključcima nadležne parlamentarne komisije.

Dom naroda usvojio je i Prvi izvještaj monitoringa provođenja Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 i Akcijskog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019, materijal Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Ljubomir Zuber je imenovan za člana Upravnog odbora Javnog radio- televizijskog servisa BiH iz reda ostalih.

Dana je suglasnost za ratifikaciju nekoliko sporazuma i ugovora, među kojima i  Ugovora o zajmu (Projekat koridor 5-C - nastavak) između BiH i Europske banke za obnovu i razvoj.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.