Ognjen Tadić

Dom naroda PSBiH primijenio princip da se ekonomska i socijalna pitanja stavljaju u prvi plan

Tadić
03.01.2016.
u 12:50

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić je u izjavi za Fenu kazao da je taj Dom doslovno primijenio princip da se ekonomska i socijalna pitanja stavljaju u prvi plan, dok u drugom planu ostaju neka politička pitanja koja su dosad uglavnom zaokupljala interes javnosti, a nisu vodila ka bilo kakvom rješenju.

Istaknuo je da je to pozitivna praksa koja je definirana i u prošlom sazivu Doma naroda, koji je trajao od 2011. do 2014. godine.

- Očekujem da Dom naroda nastavi raditi po toj matrici i da i dalje bude lider u razumijevanju istinskih potreba ljudi koji žive u ovoj zemlji, a te potrebe su svakako primarno vezane za rješavanje njihovih ekonomskih i socijalnih problema - naveo je Tadić.

Na pitanje da li su različita politička dešavanja tijekom 2015. godine utjecala na rad Doma naroda, Tadić je odgovorio da je sve to imalo utjecaja , ali da su našli način kako da taj utjecaj ne bude negativan, nego da traže rješenja koja neutraliziraju sve te krize u onoj mjeri u kojoj se to pita Dom naroda PSBiH.

Tadić navodi da je Parlamentarna skupština BiH organ čija se efikasnost ne može mjeriti po broju donesenih zakona, „već se mjeri po tome u kojoj mjeri ispunjava svoju ustavnu funkciju, a to je očuvanje političke stabilnosti i harmonizacija odnosa između naroda i entiteta“.

- U tom smislu mogu reći da je Parlamentarna skupština BiH uradila dobar posao, pogotovo kad se to poredi sa nekim drugim vremenima. Da li je u tom periodu bilo promjena većine, različitih većina oko različitih odluka ili zakona, to je sekundarno pitanje. Primarno je pitanje da li smo mi očuvali političku stabilnost, a odgovor je jesmo - ocijenio je Tadić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?