sastanak

Dom naroda PFBiH najavio projekt za jačanje kapaciteta županijskih skupština

08.05.2017.
u 17:30

Kapaciteti županijskih skupština u procesu europskih integracije bit će ojačani realizacijom projekta „Twinning Light“, čiji je početak najavljen na današnjem sastanku u Domu naroda Federalnog parlamaneta.

 - Predstavnici projekta, koji će trajati u idućih nekoliko mjeseci, najprije će obići županijske skupštine radi analize potreba, a potom će se fokusirati na jačanje kapaciteta koji su najvažniji u procesu europskih integracija - izjavio je Zoltán Horváth voditelj „Twininng Light“ projekta, koji je uvod u puno veći projekat jačanja kapaciteta institucija BiH koji se planira realizirati u razdoblju od 2018 do 2020. godine.

Slični projekti realizirani u desetak zemljama jugoistočne Europe. Tajna uspjeha svakog od njih, naglasio je Horváth , je uvažavanje posebnosti uređenja  zemalja koje počinju ili su bile dio procesa pridruživanja Europskoj uniji.  

- Sigurna sam kako će BiH biti 11 članica  kojoj ste pomogli ojačati kapacitete institucija u procesu pridruživanja EU - zaključila je  predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara.

Uz članove rukovodstva ovog doma na sastanku su bili predstavnici projekta i županijskih skupština u Federaciji BiH.

Partner Projekta je Narodna Skupština Repubike Mađarske, priopćeno je iz Doma naroda Parlamenta FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?