Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Dom naroda Parlamenta FBiH osudio agresiju Rusije na Ukrajinu

Iskazana je spremnost pomoći izbjeglicama iz Ukrajine koji spas potraže u Federaciji BiH
03. ožujka 2022. u 16:23 0 komentara 137 prikaza

U nastavku redovite sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH koja je održana u četvrtak izaslanici u ovom domu očitovali su se o stanju u Ukrajini nakon agresije Rusije na ovu zemlju. Na prijedlog Kolegija Doma naroda, jednoglasno je usvojena izjava koja sadrži četiri točke, a s čijim sadržajem je izaslanike upoznao predsjedatelj Doma naroda Tomislav Martinović. 

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH najoštrije je osudio vojnu agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu kao neovisnu i suverenu državu.  

"Nelegalna i neopravdana agresija Ruske Federacije je izravan udar na međunarodno pravo i demokratsko društvo u cjelini“, navedeno je u izjavi u kojoj Dom naroda Parlamenta Federacije BiH ističe da rat i agresija nisu način za rješavanje političkih pitanja već donose stradanja i smrt stanovnika Ukrajine sa nesagledivim posljedicama po njihovu budućnost. 

 | Autor :

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH dao je punu potporu državnim institucijama kada je riječ o usklađivanju vanjske politike Bosne i Hercegovine s vanjskom politikom Europske unije u odnosu na vojnu agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu. Izražena je i puna spremnost pomoći izbjeglicama iz Ukrajine koji se odluče boraviti u Federaciji BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.