SARAJEVO

Dom naroda Parlamenta FBiH osudio agresiju Rusije na Ukrajinu

03.03.2022.
u 16:23

Iskazana je spremnost pomoći izbjeglicama iz Ukrajine koji spas potraže u Federaciji BiH

U nastavku redovite sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH koja je održana u četvrtak izaslanici u ovom domu očitovali su se o stanju u Ukrajini nakon agresije Rusije na ovu zemlju. Na prijedlog Kolegija Doma naroda, jednoglasno je usvojena izjava koja sadrži četiri točke, a s čijim sadržajem je izaslanike upoznao predsjedatelj Doma naroda Tomislav Martinović. 

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH najoštrije je osudio vojnu agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu kao neovisnu i suverenu državu.  

"Nelegalna i neopravdana agresija Ruske Federacije je izravan udar na međunarodno pravo i demokratsko društvo u cjelini“, navedeno je u izjavi u kojoj Dom naroda Parlamenta Federacije BiH ističe da rat i agresija nisu način za rješavanje političkih pitanja već donose stradanja i smrt stanovnika Ukrajine sa nesagledivim posljedicama po njihovu budućnost. 

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH dao je punu potporu državnim institucijama kada je riječ o usklađivanju vanjske politike Bosne i Hercegovine s vanjskom politikom Europske unije u odnosu na vojnu agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu. Izražena je i puna spremnost pomoći izbjeglicama iz Ukrajine koji se odluče boraviti u Federaciji BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije