SARAJEVO

Dom naroda Parlamenta FBiH danas nastavlja 19. sjednicu

21.07.2022.
u 08:01

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH danas će održati nastavak 19. sjednice, koja je zbog nedostatka kvoruma prekinuta 7. srpnja.

Poslanicima je obrazložen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova, te je ostalo da ga razmotre. Ovim zakonom izvršavaju se dvije presude Ustavnog suda FBiH jer je ustanovljeno da je došlo do povrede prava na lokalnu samoupravu.

Na sjednici će se u vidu nacrta razmatrati i izmjene i dopune Krivičnog zakona FBiH, kao i Zakona o Agenciji za privatizaciju FBiH.

Dopredsjedavajući Doma naroda Aljoša Čampara predložio je donošenje Nacrta zakona o kinematografiji i audiovizuelnom stvaralaštvu FBiH, koji se nalazi na preostalom dnevnom redu sjednice.

Poslanici Jasmin Duvnjak i Žarko Vujović predlagači su Nacrta zakona o sportskim klubovima.Također, Duvnjak je sa poslanikom Anerom Žuljevićem predlagač Nacrta zakona o posebnom registru osoba pravomoćno osuđenih za krivična djela protiv spolne slobode i morala prema djeci i maloljetnicima u FBiH.

Dom naroda će razmatrati izvješća o radu Radio Televizije Federacije BiH, Željeznica FBiH, Fonda za zaštitu okoliša, Sarajevoputeva, Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, BH Gasa, Agencije za bankarstvo FBiH i Međunarodnog aerodroma "Sarajevo”.

Poslanici će se izjasniti i o prihvatanju zaduženju po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za Projekt modernizacija vodnih i sanitarnih usluga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?