Parlament BiH

Hoće li Dom naroda danas razmatrati proračun institucija BiH?

21.07.2020.
u 08:23

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH trebao je na sjednici zakazanoj za danas razmatrati Prijedlog proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu, no, ta točka zasad nije u predloženom dnevnom redu. 

Zastupnički dom državnog parlamenta prošli je tjedan, po skraćenom postupku, usvojio Prijedlog zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Predloženi proračun je usvojen uz jedan amandman koji su zastupnici prethodno podržali, a koji se odnosi na osiguranje sredstava za pomoć u rješavanju migrantske krize, kojim je najviše pogođena Unsko-sanska županija. 

Predsjedništvo BiH je 26. lipnja utvrdilo Priјеdlоg zakona o proračunu instituciја BiH i mеđunаrоdnih оbvеzа BiH zа 2020. gоdinu, sa izmjenama u tekstu Zakona o proračunu u dijelu koji se odnosi na Parlamentarnu skupštinu BiH - Kapitalni izdaci, gdje se predloženi iznos umanjuje za 754.000 KM. Taj iznos sredstava se prebacuje u stavku na poziciju Fonda za saniranje ekonomskih šteta.

Prethodno je Vijeće ministara BiH utvrdilo Nacrt zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH 2020. godine, kojim su uvažene okolnosti izazvane pandemijom Covida 19.

Dom naroda bi, između ostalog, trebao razmatrati Godišnje izvješće Centralne banke BiH za 2019. godinu, Izvješće o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH za 2019. godinu, kao i više revizorskih izvještaja o financijskoj revizji institucija BiH.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije