Parlament FBiH

Dom naroda danas o proračunu Federacije BiH

27.01.2022.
u 07:55

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u čijem je najavljenom dnevnom redu jedna od tema proračun Federacije za 2022. godinu, predložen za raspravu po hitnom postupku, sazvana je za danas.

Zastupnički dom je razmatrao proračun na sjednici u ponedjeljak, ali  je vraćen u proceduru u formi nacrta iako je Federalna vlada kao predlagač tražila i tu hitni postupak. 

Hoće li Dom naroda postupiti na isti način, bit će poznato danas na sjednici.

Kako usporavanje procedure ne bi dovelo do nepokrivenosti nove fiskalne godine u FBiH najvažnijim financijskim aktom, Vlada je predložila, a Zastupnički dom u ponedjeljak odobrio većinom glasova Prijedlog odluke o privremenom financiranju Federacije za prva tri mjeseca 2022. Tom odlukom je za razdoblje siječanj - ožujak planirano 1.116.181.228 KM za financiranje osnovnih obveza, dok je proračun za cijelu 2022. godinu predložen u iznosu oko 5,5 milijardi KM, za 53,8 milijuna više od prošlogodišnjeg.

Da bi postao operativan, federalni proračun moraju Vladi odobriti oba doma u Parlamentu u istim tekstovima jer jedino kao takvi mogu činiti jedinstveni operativni dokument.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?