SVAKA ČAST

Đoković se odrekao milijun dolara za osvajanje Australian Opena

21.02.2021.
u 18:57

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković o deveti put u karijeri osvojio je Australian Opena nakon što je u finalu svladao Rusa Danila Medvjedeva s 3:0 u setovima.

Bio je to njihov osmi međusobni dvoboj i peta Đokovićeva pobjeda kojom je došao do svog 82. naslova u karijeri te za njega zaradio 2.13 milijuna dolara te 2000 bodova. Đoković je zaradio ogroman novac, no dobio je manje nego prošle godine kada mu je za osvajanje pripalo 3.12 milijuna dolara.

A zanimljivo da je srpski tenisač zaradio manje nego lani iako je nagradni fond turnira povećan za gotovo sedam milijuna dolara. Stvar je u tome što je Đoković pristao da se pobjednicima bitno smanji nagrada kako bi se ta sredstva dala igračima koji ispadnu u ranim fazama. Na taj se način pomoglo mlađim i slabije rangiranim tenisačima s velikim putnim troškovima do Australije, ali i gubicima koje im je donijela korona.

Inače, Đoković je samo od nagrada na turnirima zaradio gotovo 145 milijuna dolara po čemu je vodeći tenisač u povijesti. Nedavno je Srbiji donirao milijun eura za borbu protiv koronavirusa.
 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije