INTERVJU Stipan Jezerčić

Dogovorom do minimuma hrvatskih nacionalnih interesa u općini Jajce

30.09.2016.
u 07:00

U povodu predstojećih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini razgovarali smo sa Stipanom Jezerčićem, kandidatom Koalicije hrvatskih stranaka za načelnika općine Jajce.

Znači li vaša kandidatura za načelnika Jajca uime Koalicije hrvatskih stranaka kraj političkim nesuglasicama unutar stranaka s hrvatskim predznakom u Jajcu, koje su jedan od razloga gubitka pozicije načelnika u posljednja tri izborna ciklusa u Jajcu, odnosno, jesu li hrvatske stranke u Jajcu nakon 12 godina naučile lekciju?

- Iskreno se nadam da je tako jer, dok smo pregovarali o kandidatu, načelno smo postigli dogovor i o nastupu nakon izbora, to jest o zajedništvu hrvatskih stranaka koje dobiju mandat vijećnika. Ono na čemu ću osobno inzistirati je da sve hrvatske stranke usuglase stajališta te donesu dugoročnu strategiju i plan djelovanja na području općine Jajce u cilju boljeg života i opstanka Hrvata. Jedan takav obvezujući dokument trebaju potpisati sve hrvatske stranke, a ciljevi tog dokumenta bit će onaj minimum ispod kojeg neće ići ni jedna stranka, tako da se ne smije dogoditi da pojedinci (hrvatski vijećnici) prodaju svoj mandat na štetu Hrvata. Vjerujem kako ćemo postići takav dogovor, ostaviti po strani osobne interese i svi raditi za dobrobit Hrvata, a sve one koji u politici vide samo osobnu korist što prije maknuti iz političkog djelovanja bilo koje stranke s hrvatskim predznakom.

Ostatak intervjua čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije