SARAJEVO

Dogovoreno pokretanje inicijative za žurno projektiranje Gradske brze ceste

14.10.2020.
u 10:21

Održavanje cesta u Sarajevskoj županiji tema je o kojoj je razgovarano na sastanku održanom u utorak u prostorijama Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Sarajevske županije Faruk Kapidžić upoznao je nazočne o informacijama vezanim za izradu glavnog projekta Gradske brze ceste za dionicu od Pofalića do Građevinskog fakulteta, sa ostvarivanjem konekcije sa Prvom transverzalom.

Dogovoreno je da će u najkraćem mogućem roku biti pokrenuta inicijativa prema Vladi Federacije Bosne i Hercegovine kako bi za spomenutu dionicu bilo žurno pokrenuto projektiranje, te se blagovremeno izvršilo usklađivanje sa projektom Prve transverzale.

Istaknuto je da je cilj iznalaženje što funkcionalnijeg rješenja spoja spomenutih prometnica koje su od krucijalnog značaja za život i razvoj Sarajevske županije.

Sve informacije i prijedloge za unapređenje održavanja cesta u SŽ razmijenili su ministri Adi Kalem i Faruk Kapidžić, uime Vlade SŽ, te Selmir Kovač i Satko Filipović, uime Direkcije za puteve SŽ, sa direktorom ovog federalnog poduzeća Ljubom Pravdićem, Nijazom Hadžikadunićem, Gordanom Kvasinom i Fatom Terzić, predstavnicima Cesta FBiH, te Gordanom Čahtarević, predstavnicom Vlade Federacije BiH, saopćeno je iz Službe za protokol i press SŽ.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?