Marinko Čavara

Događaji u Stocu se nadovezuju na poljuljane partnerske odnose u FBiH

Marinko Čavara
12.10.2016.
u 12:17

Svima onima koji žele destabilizirati sigurnosno stanje u Federaciji BiH i BiH moramo odlučno reći NE, smatra Čavara

Govoreći o događajima u Stocu predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara kazao je u intervju Hrvatskom Medijskom Servisu kako su se oni nadovezali na poljuljane partnerske odnose u FBiH, kako se bošnjačke stranke ne samo nisu ogradile od postupaka kandidata za načelnika Stoca Salmira Kaplana, već nastoje opravdati njegove postupke. 

Čavara smatra kako Kaplan, prema demokratskim normama, ne bi smio biti kandidat za javnu funkciju. Pozitivnim je ocjenio posjet izlaslanstva Hrvatske “gradu na Beragavi”, a osude koje stižu iz Sarajeva neutemeljenim. 

- Imam dojam, ne samo da se stranke Inicijative za Stolac nisu ogradile, nego pokušavaju takvo ponašanje opravdati. Nije dobro stalno podizanje tenzija i stvaranje dojma da netko može raditi što želi, ukoliko ima političku potporu i nasilje opravdavati bilo kakvim razlozima pogotovo u izbornom procesu. Nasilje nije prihvatljivo ponašanje, a posebno od onih koji žele obavljati javnu dužnost načelnika. Takvo ponašanje stranaka ostavlja prostor za nagađanje kakav je cilj Inicijative za Stolac i koji je cilj zaustavljanja izbornog procesa nasiljem, što nije dobro za odnose u Federaciji, rekao je Čavara. 

Na upit je li prihvatljivo da gospodin Kaplan ponovno bude kandidat za načelnika Stoca nakon što je svojim postupcima ugrozio ustavni poredak BiH, Čavara kaže kako je Kaplan fizičkom silom ugrozio zdravlje dužnosnika općinskog izbornog povjerenstva i drugim postupcima onemogućio sprovođenje izbora u Stocu i sigurno, po demokratskim normama, takve osobe ne bi trebali uopće biti kandidati. 

- O tome konačnu odluku donosi Središnje izborno povjerenstvo i vjerujem da će na temelju potpunih službenih informacija donijeti ispravnu odluku, smatra Čavara. 

Prema njegovim riječima događaji u Stocu se nažalost nadovezuju na poljuljane partnerske odnose u Federaciji. 

- Svima onima koji žele destabilizirati sigurnosno stanje u Federaciji BiH i BiH moramo odlučno reći NE. Moramo graditi pozitivan ambijent za dogovaranje o važnim pitanjima za napredak BiH na europskom i NATO putu, a ne stvarati opasne tenzije kao što je to bilo oko referenduma u RS, naglasio je Čavara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije