Pomoć povratnicima i izbjeglicama

Dodjeljeno 100.000 KM grant sredstava nevladinom sektoru

nevladine organizacije
18.12.2015.
u 17:33

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac danas je u Sarajevu potpisala ugovore s predstavnicima 27 nevladinih organizacija kojima je, na osnovu izbora najboljih prijedloga projekata koji su dostavljeni u prijavama na Javni poziv Ministarstva, raspodijeljeno 100.000 KM iz Granta za pomoć NVO i udruženjima izbjeglih i raseljenih osoba.

Sredstva su namjenjena realizaciji najbolje ocijenjenih projekata nevladinih organizacija i udruženja, a kojima se pruža pomoć starim i nepokretnim osobama, pomoć izgradnji putne komunikacije do kuća najugroženijih obitelji, pomoć povratničkim obiteljima, s više djece, pomoć u nabavci sadnog materijala, otvaranju javne kuhinje, pomoć u nabavci ogrijeva...

- Navedeni projekti presjek su osnovnih potreba povratnika, odnosno izbjeglica i raseljenih osoba u našoj zemlji, a koji se, nažalost, i 20 godina nakon rata suočavaju s nepostojanjem elementarnih uvjeta za život i rad. Zadaća svih nas je da im pomognemo da žive život dostojan čovjeka u 21. stoljeću, poručila je ministrica Borovac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije