Ramiz Salkić

Dodik u BiH želi stvoriti problem, jer samo kao takav može biti u fokusu

Ramiz Salkić
03.09.2016.
u 15:19

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić ocijenio je aktualnu političku situaciju u BiH veoma ozbiljnom, te pozvao na odgovornost sve političke subjekte.

Kazao je i da je ključni faktor destabilizacije upravo najavljeni referendum u bh. entitetu RS i permanentna radikalizacija koju provode i prodržavaju vlasti RS, na čelu s Miloradom Dodikom.

Salkić je, na političkoj tribini u Bratuncu, na kojoj je pred više stotina posjetitelja govorio o aktualnoj situaciji u BiH, iznio očekivanja da do referenduma neće doći, jer smatra da je međunarodna zajednica i sama svjesna opasnosti, te da će spriječiti njegovo održavanje, priopćeno je iz ureda entitetskog potpredsjednika, prenosi Fena. 

- Milorad Dodik referendumom uvlači u politički sukob sve domaće i strane faktore, želeći da među njima izazove nesporazume i suprotstavljene stavove. Dodik od BiH želi stvoriti veliki problem, jer samo kao takav može biti u fokusu - smatra Salkić.

Ukoliko je stanje stabilno glasači će u listopadu, kako je naveo, pitati zašto je slaba ekonomija, zašto nema novca, zašto odlaze investitori.

- U vrijeme kad je ekonomija RS-a na koljenima, kada je uzdrman bankarski sustav, a društvu prijete štrajkovi, siromaštvo i bijeda, predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku preostaje jedino da pokuša dodatno radikalizirati društvo i destabilizirati BiH i na taj način skrenuti pažnju javnosti s katastrofalnih posljedica svoje vladavine – istaknuo je Salkić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?