nakon sastanka sa Nikolićem i Vučićem:

Dodik: Regionalna stabilnost najvažnija za sve

nakon sastanka sa Nikolićem i Vučićem:
06.10.2016.
u 15:39

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu kako je na odvojenim sastancima sa predsjednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem konstatovano kako je regionalna stabilnost najvažnija za sve, prenosi Klix.ba

Dodik je rekao kako su se Nikolić i on dogovorili da su mir i stabilnost veoma važni, kako su očuvani i kako se pokazalo kako su se prevarili oni spekulanti koji su govorili kako će referendum u RS-u i lokalni izbori ugroziti stabilnost i kako će biti nasilja. 

Nakon sastanka sa Nikolićem u zgradi predsjednika Srbije, Dodik je rekao novinarima kako je razgovarano o međusobnim odnosima i da je Nikolić čestitao na izbornom rezultatu i mirno provedenim izborima i referendumu.

"Narod je pokazao visoku demokratsku svijest. Apsolutno nisu bili u pravu oni koji su predviđali razne događaje koji se nisu ostvarili", rekao je Dodik.

On je naveo da se ranije danas na aerodromu sastao i sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim je razgovarao o aktualnoj situaciji, te da su konstatovali da je regionalna stabilnost od najvišeg značaja za sve.

Dodik je naveo da su se suglasili da aktivnosti u idućem razdoblju treba da budu usmjerene u pravcu jačanja regionalne stabilnosti.

"Evo danas sam imao priliku da još jednom potvrdimo naše dobre odnose i sa Vučićem i sa Nikolićem", rekao je Dodik.

Dodik je rekao kako je na sastanku sa Vučićem bilo riječi o tome da su otklonjeni problemi oko izgradnje mosta u Bratuncu, što je u obostranom interesu.

"Mislimo da će se održati dinamika izgradnje tog objekta", rekao je Dodik i najavio da su se dogovorili kako će se u idućih desetak dana sastati i razgovarati o planovima za konkretne buduće projekte.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?