pozvao na konsenzus u NSRS

Dodik: Povlačimo suglasnosti o Oružanim snagama BiH i VSTV-u, moguće formiranje vojske RS

milorad dodik
Josip Regovic/PIXSELL
28.09.2021.
u 07:31

Dodik je rekao kako postoji želja da se predloži, a o čemu će se ovih dana i odlučivati, da se kroz “rušenje” zakona o vojsci u roku od nekoliko mjeseci formira vojska Republike Srpske.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je sinoć da će biti povučene suglasnosti RS-a dane na sporazume o vojsci (formiranju Oružanih snaga BiH) i Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTS).

- Ovih dana popisujemo sve ono što je urađeno od strane visokih predstavnika ili kroz naše sporazume i davanja suglasnosti. Mi ćemo povući naše suglasnosti na sporazume o vojsci i VSTV-u - rekao je Dodik novinarima u Banja Luci, javlja Srna. 

On je istaknuo kako postoji želja da se predloži, a o čemu će se ovih dana i odlučivati, da se kroz “rušenje” zakona o vojsci u roku od nekoliko mjeseci formira vojska Republike Srpske.

- To je sve u skladu s Ustavom i nema mjesta na svijetu gdje se zakonom pokušava srušiti Ustav, samo nama pokušavaju tako nešto reći. U Ustavu BiH piše da postoji vojska Republike Srpske - naveo je Dodik.

On je pozvao na konsenzus u Narodnoj skupštini Republike Srpske prema tim i drugim važnim pitanjima za ovaj entitet, među kojima su i nametnute odluke visokih predstavnika.

On je ukazao na to da u RS-u postoji većina koja može odlučivati, dodajući kako bi bilo dobro da u stvarima važnim po Republiku Srpsku svi u tome budu, te ih je i pozvao na to.

- Mi smo ti koji imamo izvorne ovlasti, a to što netko kome je dano da tumači Daytonski sporazum kroz izvršne odluke nameće promjenu ustavnog sustava, to mu nije dano - istaknuo je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije