Prosvjedi u RS

Dodik potvrdio da snosi odgovornost za sve koji dođu na miting vladajuće većine

 Milorad Dodik
05.05.2016.
u 11:41

Mitinga pod sloganom "Srcem za srpsku, stop izdaji", neće biti, kaže Dodik, ako ne bude ni prosvjeda u organizaciji Saveza za promjene

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik smatra da nema ništa problematično u tome da i opozrba i vlast u RS-u isti dan, 14. svibnja, održe prosvjede, odnosno miting te je potvrdio kako snosi odgovornost za sve koji dođu na miting vladajuće većine u RS-u.

Mitinga pod sloganom "Srcem za srpsku, stop izdaji", neće biti, dodaje, ako ne bude ni prosvjeda u organizaciji Saveza za promjene. Ukoliko ipak bude mitinga, vjeruje da će odziv biti veliki te da će to biti mirni skup.

Dodik je ponovio kako smatra da prosvjedi uopće nisu potrebni, ali da su pojedinci koji upravljaju SDS-om, a ne cijela ta stranka, izdajnički nastrojeni prema RS-u, u svojoj politici koju vode na razini BiH, jačajući državne organe.

Smatra da i organiziranje prosvjeda nije njihova "pamet", već "davno razrađen scenarij".

Uvjerava da će stranke vladajuće većine u RS-u, DNS i socijalisti, biti zajedno na mitingu podrške RS-u, iako je predsjednik DNS-a Marko Pavić jučer rekao da organi te stranke još nisu odlučivali o tom pitanju.

- Ima problema u RS-u, ali je i Savez za promjene dio vlasti na razini BiH i oni su odgovorni, jer mnoge stvari koje smo tražili nisu prošle na razini BiH - kazao je entitetski predsjednik iznoseći podatke da su plaće u prosvjeti, policiji, zdravstvu veće u RS-u nego u Srbiji, prenosi Fena. 

Naveo je da RS-u ne treba destabilizacija prilika, ali da su u njegovoj stranci spremni za miting, ukoliko oporba organizira prosvjede 14. svibnja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije