stranku vodi od osnutka 1996.

Dodik ponovo izabran za predsjednika SNSD-a, najavio da će inicirati "mirni razlaz" BiH

Milorad Dodik
Dejan Rakita/PiXSELL
30.09.2023.
u 17:30

Dodik je bio jedini kandidat za predsjednika svoje stranke, a sudionici njezina izbornog kongresa održanog u Doboju gotovo su ga jednoglasno izabrali.

Milorad Dodik ponovo je u subotu izabran za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), stranke koju vodi neprekidno od njezina osnutka 1996. i u prigodom govoru kazao je da BiH smatra neodrživom i najavio da će inicirati "mirni razlaz" njezina dva entiteta. Dodik je bio jedini kandidat za predsjednika svoje stranke, a sudionici njezina izbornog kongresa održanog u Doboju gotovo su ga jednoglasno izabrali.

Hvaleći se tvrdnjom da SNSD sada ima više od 200 tisuća članova Dodik je izrazio uvjerenje da će još dugo ostati na vlasti. Kazao je da SNSD predvodi borbu za tradicionalno društvo temeljeno na obitelji i zdravim ljudskim odnosima, a suvremena zalaganje za ljudska prava i posebice prava LGBT osoba nazvao je "atakom na zdrav razum i zdravo društvo u cijelosti".

U govoru je ponovno optužio Zapad za protusrpsko djelovanje i najavio nastavak konfrontiranja s međunarodnom zajednicom i osporavanje djelovanja Ustavnog suda BiH. BiH je opisao kao "prisilnu državnu zajednicu" koju Srbi ne vole i smatraju je "živim mrtvacem".

"Ono što će se na kraju morati desiti jest da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije BiH i RS", kazao je Dodik. "Srpsko ujedinjenje" krajnji je cilj SNSD-a, poručio je Dodik.

Kongresu SNSD-a nazočio je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić koji je kazao da njegova Socijalistička partija (SPS) čvrsto podupire Dodika i RS. Andrija Mandić, vođa prosrpskog stranačkog bloka iz Crne Gore pozvao je u svom istupu na ujedinjenje svih Srba ma gdje živjeli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?