član Predsjedništva BiH

Dodik pokrenuo peticiju o neprihvaćanju Inzkove odluke

dodik
23.07.2021.
u 20:14

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH pokrenuo je službeno i prvi potpisao peticiju kojom se "izražava stav o neprihvaćanju nametanja zakona od Valentina Inzka, odlazećeg visokog predstavnika u BiH, ali i kojom se izražava nedvosmislen stav da se, bez obzira na uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije dogodio genocid".

“Dodik poziva sve građane Republike Srpske koji to žele da svojim potpisom na ovu peticiju odbiju da se srpskom narodu i svim građanima Srpske zabranjuje pravo na slobodu mišljenja, kao i da što masovnijim potpisivanjem ove peticije odbijemo političke manipulacije jednog dijela Zapada koji žele da jedino srpski narod u Europi bude okarakteriziran kao genocidan”, izjavio je za Srnu savjetnik za unutarnju politiku člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

"Ne smije se zaboraviti da je Inzko ovaj sramni čin nametanja ovakvog zakona učinio na današnji dan, kada je nakon sarajevskog atentata Austrija, iz koje dolazi Inzko, uputila ultimatum Kraljevini Srbiji", naglasio je. 

“Mi iz Republike Srpske to ne smijemo zaboraviti i mi iz Srpske iz principa ne smijemo na ovo pristati”, rekao je Kovačević.

Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH, nametnuo je dopune u Kaznenom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije